fredag 4 november 2016

Ti-ti-tirader av en dilletant





….Perpendikulärt utmanade träd på dalsidan.
 
**

  Och det blev nalta kallt, men som tur är hängde jag ju aldrig undan vinterjackorna i våras. Där sparade jag flera minuter av min värdefulla tid. Tyvärr belånade minuter, men ändå...
  Och egentligen borde jag även byta till vinterhjul, men jag vill njuta av mina exklusiva skrytfälgar en stund till. Det kanske är sista gången jag har dom på bilen. Vem vet vad?
  Men, vad jag är trött på politiken. I Afrika och Asien är det personlig eller religiös reaktionär diktatur som gäller. I Amerika och Europa är det ohämmad kapitalism och kapital kapitulation inför marknadsliberalismen som gäller, alles, alles über alles. Inklusive det som borde styras av medborgarna, vård, skola, infrastruktur. Istället stjäl man våra skattepengar och delar ut dem till ”näringslivet”. Och det man en gång har stulit och sen delat ut till andra är förstås väldigt svårt att ta tillbaka. Det vore ju…. ”stöld”. Häleri är väl heller inget allvarligt brott.
  Det gäller flugornas herrar på skolgården lika väl som i politiken och näringslivet. Girighetens tsunami har dränkt oss alla.  Ty kakorna på den mörka sidan är ju förfärligt lockande.
  Solidaritet hånas som kommunism och förtryck av individen.
  Individen dör sen i ”fritt vårdvald” ensamhet och misär och det är ens eget fel som inte valt rätt pensionsfonder eller rätt vårdföretag. Andra av oss förtrycks av kriminella maffiaklaner med hjälp av religioner och kulturella vidskepelser och vanföreställningar i en illaluktande sorgesam soppa. Sorgesam. 
  Förändringen, som ju redan var på gång,  tog väl fart i slutet på 70-talet när liberalt indoktrinerade politiker i alla partier kom överens om att vi skulle anpassa oss till EU-marknaden. Sen ledde avregleringarna och normpolitiken oss käpprätt på den enkelriktade vägen in i 90-talets djupa ekonomiska kris.
  Dom ökande sprickorna och hålen i den svenska välfärden efter den krisen är bara alltför tydliga. Bara en blind idiot kan inbilla sig att marknaden skulle sköta välfärden bättre än staten och att man kan både äta upp kakan och ha den kvar.
  Politikerna, ”experter” i borgerliga tankesmedjor och lobbyisterna och deras handgångna journalister ger sen folket och välfärdsstaten skulden för att vi lever över våra tillgångar, på lånade pengar, på lånad tid.    Och receptet blir oundvikligt, mer nerskärningar och nedmonteringar, och skattesänkningar, ständigt nya och höjda så kallade egenavgifter och fortsatta utförsäljningar av mer och mer av skattefinansierad verksamheter. Och gamnackegenerationen fattar ingenting. Pfft!
 
   

CCP FTW ?WTF
---------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar