onsdag 8 juni 2016

Halmstrån och tandskinn



2016 06 07
*
Här lägger jag ut in-lägg nr 80. Öh.
En milsten, 100 inlägg, är nästan inom synhåll. 100 sidor, det är nästan en liten bok det. Börjar känna mig utsliten. Pseudosomatisk.
För att citera profeten Skojten:
”Undra sen på att det blir hängnäsor och påsar under ögonen”
**
Fan också, jag har fortfarande ont i halsen. Nu har den svullnat så att det är svårt att svälja. Det kan inte vara normalt. Jag tror att det är strupcancer. Jag är rädd att det ska svullna igen helt och kväva mig i sömnen. Det vore hemskt. Kanske är det psykosomatiskt, vilket nästan vore ännu värre. Fast bättre än pseudosomatiskt förstås. Det är ju helt obehandlingsbart.
***
Vandringen idag blev lång och varm och seg. En närbelägen skola hade nån slags friluftsdag och barnen stod i klungor här och där. Kanske var dom mentala. Jag skruvade upp mp3-spelaren och kryssade igenom och förbi. Uppe på kullen träffade jag Pyrenéern, som höll på att prata skallen av mig. Han red på en av sina käpphästar, dom pållarna tröttnar ju aldrig. I motsats till dom gamla apostlahästarna. Men till slut blev jag fri. I backen ner från kullen fick jag syn på en vacker guldkatt i gräset. Tyvärr var den skygg, så jag sköt bara en flyktig skymt av den med min mobilkamera. Jag önskade att den kunde förstått att jag var en själsfrände. Att även jag är ensam och skygg.

****
Igår var det ju den så kallade nationaldagen, det kändes inte som om det berörde mig. Det enda sätt att fira den verkar ju vara att hylla monarkin och dess representanter, en av allra de främsta symbolerna för ojämlikhet. Att födas in lyxliv och privilegier.
Nä, fy för den lede, sicket fölk! Sickna undersååååtar. Sjukt liksom.
Eller med Profeten Skojtens ord:

”Då är det bättre med kompassen. Bara man följer pilen.
Man kan också följa John. Eller ta bussen.”

Pass auf! Ich spritze! Som tysken brukar säga.
*****
Nä nu skriver jag inte mer, för hälften kan vara nog.
Jag får runda av med en rolig kommentar jag fick av en av alla mina ….. öh, dussintals läsare, med anledning av Ulf Lundell och Kjell Höglund som jag nämnde igår. Kommentaren var att Kjell Höglund är de intellekt'ellas Ulf Lundell. Now, that is a one-liner, class A.I.
Eller som vår kära profet Skojten uttryckte det:
”Vi i våran patrull var specialister på att imitera fåglar.
Jag härmade en skata. -Och stal nio kronor av mina kamrater!”

Love Lynx.

PS:addendum, ä den dum? 



Här är mitt halvlyckade lingon bröd. 
Fin struktur i alla fall, lagom stora lufbubblor. Guck mal na!
******
Slutligen en hyllning till FW, jag beställde idag hans sista skiva.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar