lördag 5 januari 2019

Hälsa Gud


 ”När han bänkar sig med tiggare, då fryser alla diggare.”
Blå Tåget, Slowfox, 1974.

”Folkhemmet ruttnar inifrån. Förruttnelsen kommer från den post-produktiva kapitalismens, finanshajarnas och välfärds-klippens rötägg och deras slickade ideologer, som målar upp profitören som ideal för varje politiker och varje offentlig tjänsteman.” 
Göran Therborn. (Kapitalet, överheten och alla vi andra)
  Och borgerlighetens oheliga allians, från SD till extrem-liberaler, köper allt med hull och hår, och stämplar alla som vill nåt annat som kommunister av Stalin-typ. Socialdemokraterna köper nästan allt också, dom bara tvekar lite i 
dörröppningen, för dom vill ju inte se ut som KOMMUNISTER, fy för den lede. Dom stannar på tröskeln och blickar ängsligt åt båda håll. Vill både äta kakan och ha den kvar. Men politiken är ibland som en munk/donut. I mitten är det typ väldigt näringsfattigt.. Do nuttin’. 
  Miljöpartisterna är bara lealöst naiva och köper allt bara det är grönt. Konsumtionell valfrihet förväxlas med personell frihet.
  Vänsterpartiet borde bli mer populistiskt. Reaktionärt förtryck är förtryck, även om det kommer från förtryckta människor på flykt från fattigdom och krig. Cool is the rule, but sometimes bad is bad. (Dave Edmunds)
  Vinster i välfärden utarmar den. Fri konkurrens är inte det magiska trick som näringslivets slemmiga sluskar utmålar det som. ”allt blir bättre för alla om om de redan rika blir ännu rikare”. Jo, tjenare. Och skatt är stöld.
  Privat-ägd företagsamhet=gooooood.
  Medborgar-ägd företagsamhet=baaaaad.
  Medborgar-ägda företag som inte enbart styrs av kortsiktiga vinstintressen, utan där man även tar hänsyn till att människorna som faktiskt jobbar där ska ha rätt till rimliga löner, rimliga arbetsvillkor, företagsdemokrati, miljövänlighet, långtidslönsamhet snarare än kvartalslönsamhet. Om det är kommunism, ge mig det..
  Kapitalismens uppenbara avigsidor, t.ex. ökade klyftor i samhället med allt vad det automatiskt medför i form av fattigdom och brottslighet, botas ej med ännu mer ohämmad kapitalism. Nollsummespel är all existens huvudregel, i hela eko-systemet såväl som i ekonomiska-systemet, såväl i makro som i mikrokosmos. Såväl i din egen personliga budget som i världsekonomin. Vår välfärd kan inte byggas på de rikas välgörenhet, eller på de fattigas vårdbehov. Den kan bara byggas på rättvis fördelning av hela samhällets samlade resurser.
Som det är nu, så blir vi människor alltmer dubbelt förslavade, vi är både produkter och kunder på samma gång i nån slags pervers och diabolisk nyliberal inavels-konspiration. Både offer och förövare samtidigt, instängda i en ond cirkel där vi tuggar oss själva i svansarna. 

Storföretagen slåss om våra skattepengar, samtidigt som dom lurar oss att tro att sänkta skatter gör oss personligt rikare när det är tvärtom. 
The Bizarro-world is here.

   
Och hälsa gud att man kalasar på hans son.
Att hans himmel är en himmel som det kommer bomber från. Det funkar inte, skicka en ny, tack.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar