onsdag 3 augusti 2022

Ryssland,Rusland,Roslagen,Ruotsi. (nostra culpa)

Kärt barn har många... namn. 
Forskare tror alltså att namnet Ryssland kan härledas till det urgamla kustområdet i mellan-sverige; Roslagen. Som har med ordet roddare att göra. Typ vikingskepp. Och även det finska namnet på Sverige, Ruotsi, har troligen med roddarna från Roslagen att göra..
Med facit i hand, varför i all världen rodde svenskar i stor mängd till Ryssland och grundade samhällen i ett glesbefolkat primitivt land.
Som sen blev till brutala kejsardömen som sen sömlöst blev kommunistisk diktatur som sen blev till dagens ärkereaktionära fascistiska land. Hela västvärldens värsta krigsbuse. Sveriges sorgebarn.
No, no, nostra culpa! 
Addendum, även det finska ordet för (sjö-)rövare,bandit "rosvo" kan nog också syfta på di pursvenska roddarna.



'
Apropå att bloggen verkar få ett ökande antal läsare från Ryssland; vill jag rekommendera en av mina litteräriska favoriter; Michail Bulgakov. Han var ju inte populär i sovjetunionen, av förklarliga skäl.
I den här romanen arbetar han med det han kallade "Det Ukrainska Dilemmat".  Som huxflux blev aktuellt i början av detta år, i och med det nu ganska öppet fascistiska nyemperialistiska Rysslands invasion. I vilket tyvärr vi svenskar har en arvssynd, eftersom det verkar som om det var svenska vikingar (roddare från roslagen) som skapade grunden till det ryska riket.  Så Ryssland är ett vanartigt barn till Sverige. Men den skit-ungen har aldrig visat den minsta respekt för sitt ursprung. Skäms på dig, Skit-Ryssland! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar