måndag 28 juni 2021

Deleafing Day: Del 2-The merry go rounds [v 3]

 [Insert pict "Blogg-hound Möbleringen"



 [Insert text 1B] test...

Så har dansen börjat. Talmansrundorna. Hela havet stormar. Musikaliska stolar. Vem ska bli sittande kvar på statsministerposten när musiken upphör. Demokratins trista ansikte. Läget är låst. Endast ett enda mandat av totalt 349 skiljer sidorna åt. Men ändå är det ju winner takes it all, loser standing small. Skulle man verkligen respektera alla rösterna borde inga radikala reformer, som hälften av befolkningen är emot, genomföras. Särskilt inte oåterkalleliga ekonomiska beslut. (Som att dela ut folkets egendomar till giriga kapitalister. Det är lätt att sälja ut våra fungerande statliga och kommunala företag, och de som gör det kan ju räkna med stora belöningar av marknaden. Det är inte lika lätt att förstatliga tillbaka..I bägge fallen är det vi i befolkningen som får står för notan.) På så vis kommer vi bara att öka polariseringen och frustrationerna och depressionerna på den halva som finner sig på den "förlorande" halvan. 
Och om ett drygt år är det val igen. Troligen har ingenting förändrats då. Om politikerna ändå kunde demonstrera att alla väljare respekteras skulle det kännas mindre hopplöst. Det borde inte vara så här ledsamt att se demokratin i arbete. Det borde vara hoppfullt, med tanke på alternativen. Tänk på det nån enstaka gång, säger jag till mig själv. Nån enstaka gång. Typ hela tiden. Ticky tacky tow.

Update: Konservative Kristersson gav upp direkt, haha. Med illa dold lättnad konstaterade han att han matematiskt inte hade en chans ändå. Med enbart en röst mindre kan man ju tycka att det faktiskt fanns en hyfsad chans. Det hade ju räckt att en enda av 175 personer inte ville följa parti-linjen, eller helt enkelt röstade fel. Det får vi nu aldrig veta. Ryktet som spridits från dom som känner honom sen ungdomen, att han helt enkelt är lat när det gäller (det politiska) arbetet, att skriva, planera och förhandla om tråkiga saker i den vardagliga lunken. Snacka kan han, och ha starka åsikter. Men han är inte den som kavlar upp ärmarna, bara den som säger att man ska kavla upp ärmarna. Vill vi ha en sådan personlighetstyp som statsminister?  


 [Insert text 1C]

 [Insert video "Sverige, Sverige, bostadsrätt eller natt-härbärge"]

..


...

Stagnelius och Sonja Åkesson.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar