tisdag 14 juni 2016

Besvikelser


   Salut copain.

*
Besvikelse 1.
  Jag är inte tung, bara otymplig. En inbillar sig gärna att tappandet av tio kilo kroppsfett ska resultera i att man känner sig lättare och smalare. Tio kilo är ju ungefär vad en hink vatten väger. En rejäl tyngd att lyfta.
Men jag känner mig varken smalare eller lättare.

**
Besvikelse 2.
  Nu har jag haft ont i halsen i 3 veckor. Det oroväckande är att halsen är irriterad och svullen så långt ner i halsen, under struphuvudsnivå. En vanlig förkylning brukar liksom drabba själva svalget.  

***
Besvikelse 3
  Idag var jag på apoteket för att (försöka) ta ut 2 av mina mediciner. Det visade sig att den ena inte ens går att beställa, oklart varför. Jag har en känsla av att det inte är tillverkaren som har problem att leverera, utan apotek/grossister som inte vill sälja för att vinsten på produkten är för låg på grund av valutamarknadens variationer… Detta har hänt förut och inte då heller fick man nån förklaring, förutom ”det går inte att beställa”, vilket nog ska tolkas som ”vi vill inte beställa just nu för att vi tjänar för dåligt”.
Nu riskerar jag att bli utan en väldigt viktig medicin om ett par veckor.
Så fungerar kapitalismen när ett företag/en kartell, i stort sett har monopol på en viss vara.
****
 Besvikelse 4.
  Jag försökte reparera dörrlåset på bilen, utan framgång, kan inte se vad som är fel.

*****
Besvikelse 5.
  Blev tvungen att hoppa över motionen idag på grund av att jag hade tid för ultraljudsundersökning på sjukhuset kl 10.

******
Besvikelse 6.
  Ultraljudsundersökningen var ju en plågsam historia, mentalt sett. Men resultatet blev i alla fall ingen besvikelse. Polypen i gallblåsan verkar ha krympt. Fick också reda på att en läkare på vårdcentralen har skrivit remiss på ultraljudsundersökning var 6:e månad för att hålla koll på polypen. Detta har jag inte blivit informerad om, suck, suck.
Jag bad också sonografen (titeln på den specialistsjuksköterska som sköter ultraljudet) om en utskrift av den tydligaste bilden på gallblåsan, men fick nej, ”vi gör inte så, fråga din läkare”.
 *******
Känns som om jag skulle kunna fortsätta länge på besvikelsetemat, men jag orkar icke. Det är inte ett spår som förtjänar att köras i botten om man så får säga.

Men det känns tungt nu. Skulle behöva en framgång.
Massakern i Orlando kändes också tung. Homofobin är obegriplig. Är kärlek verkligen så hemskt för vissa personer?
Ännu en åtalspunkt på listan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar